cere rugăciune

Formare pentru muzică și cânt – „Aprinde Focul”

La inițiativa Ministerului General pentru Muzică și Cânt, în weekendul 27-29 octombrie 2023, la Chianciano Terme, în Italia, a avut loc o formare pentru muzică și cânt cu membrii comunității care sunt implicați în această slujire.


Întâlnirea a reunit frați și surori din mai multe fraternități din Italia și România. Totodată, formarea a fost transmis și online pentru cei care nu au avut posibilitatea de a ajunge fizic la Chianciano, astfel încât să poată participa și frații din Turcia, Uganda, Pakistan, Argentina și România.

Din România au fost prezente 15 persoane din patru fraternități: Alba Iulia, Bacău, București și Popești-Leordeni.

Tema centrală a evenimentului „Metti il Fuoco” (Aprinde Focul), a fost inspirată de cuvinte și imagini profetice primite de echipa de organizare. Această inspirație a fost confirmată de mai mulți participanți care, pe parcursul zilelor de formare, fără să cunoască profețiile inițiale, au primit aceleași imagini profetice sau cuvinte similare.

Programul a inclus atât învățături despre importanța laudei și a cântecului în rugăciunea personală, în rugăciunea comunitară și la liturghie, cât și ateliere practice precum cântul profetic, cântul psalmilor și alte ateliere tehnice pentru voci și instrumente. Toate acestea au fost însoțite de rugăciuni de laudă animate, pe rând, de către participanți și încununate zilnic de celebrarea Sfintei Liturghii.

Domnul a revărsat Duhul său reîmprospătând ungerea pentru această slujire cu un suflu nou de libertate și încredere, ațintindu-ne privirea spre El pentru ca, prin slujirea noastră, să putem fi ca o săgeată în sus care indică direcția către El.

Mulțumind lui Dumnezeu pentru această experiență, împărtășim cu voi câteva mărturii de la frații și surorile din România prezente la Chianciano.

„Am trăit experiența că, în atelierul de compoziție muzicală, Duhul Sfânt a unit echipa noastră din România într-un mod foarte special și misterios. Chiar și pe cei care, ca mine, aparent nu au contribuit cu nimic la compoziție. Am avut sentimentul că am început să aparțin acestei echipe într-un mod intim, mai mult ca oricând. Mulțumim Duhului Sfânt!”

„Pentru mine a fost un imbold de încredere primit de la Dumnezeu: fiecare dintre noi este primit și iubit exact așa cum este, iar dacă Domnul permite să ne exprimăm prin cântece, cu toată sărăcia noastră muzicală, eu nu pot decât să mă bucur de toată această încredere pe care Tăticul meu mi-o acordă, să îi mulțumesc zi de zi pentru că rugăciunea mea devine cântec, atunci când cuvintele și simțirea mea sunt greu de exprimat altfel. A fost un timp de har, de înălțare, de ardere și incandescență interioară, de manifestare a Duhului Sfânt care ne-a dezlegat limbile, a mișcat trupurile noastre în armonie cu bucuria pusă de El în noi. Pe tot parcursul întâlnirii m-am simțit răsfățata Domnului. Am fost dusă acolo unde El a dorit. Am experimentat ceea ce El a permis. Am trecut peste complexul de inferioritate cu privire la cunoștințele și veleitățile muzicale, căci Domnul nu privește la calitățile mele, pentru că le cunoaște, ci la inima care îi cântă. Mulțumesc, Doamne! Pot rămâne fără cuvinte de mulțumire și de laudă către Tine, însă Tu, Tu ești cel care cântă și se bucură în inima mea!”

„Am experimentat în aceste zile faptul că Isus, iubindu-mă, mă invită din nou la o ieșire din zona mea de confort și la o nouă desprindere de imaginea de sine. Pot spune că Duhul Sfânt a reînsuflețit slujirea și cântul meu, căci am făcut încă un pas în descoperirea libertății laudei trăite cu tot trupul meu.”

„Fiind în echipa de organizare, am putut vedea în aceste zile felul în care Domnul și-a împlinit Cuvântul: toți am fost cuprinși de un Foc de laudă și înviere. Sunt convinsă că acest foc se va răspândi și va incendia și România.”

Ministerul Național pentru Media

CITESTE IN CONTINUARE

A Treia Întâlnire Naţională a Comunităţii Magnificat

La inițiativa Ministerului General pentru Muzică și Cânt, în weekendul 27-29 octombrie 2023, la Chianciano Terme, în Italia, a avut loc o formare pentru muzică și cânt cu membrii comunității care sunt implicați în această slujire. Întâlnirea a reunit frați și surori din mai multe fraternități din Italia și România. Totodată, formarea a fost transmis […]

Citeste mai mult