cere rugăciune

Preoţi aliaţi

PREOŢII ALIAŢI DIN COMUNITATEA MAGNIFICAT

Printre membrii aliaţi din Comunitatea Magnificat se află şi acei fraţi preoţi care, prin asumarea Angajamentului de Alianţă alături de alţi fraţi laici, simt din partea lui Dumnezeu chemarea de a trăi acest stil de viaţă şi de a pune la dispoziţie darurile sacerdotale şi pentru membrii Comunităţii Magnificat.

Preoţii aliaţi din Comunitatea Magnificat participă şi susţin viaţa Fraternităţii din care fac parte prin toate acele activităţi pe care aceasta le desfăşoară, având în felul acesta grijă de a păstra şi fidelitatea faţă de propria lor identitate sacerdotală şi identificarea cu Comunitatea, căutând să găsească armonia între cele două” (cf. CONSILIUL PONTIFICAL PENTRU LAICI, I sacerdoti nelle associazioni, Ed. Vaticane, Prefazione, 1982).

„Comunitatea primeşte cu recunoştinţă darul miniştrilor sacri şi recunoaşte prezenţa lor ca fiind preţioasă pentru viaţa proprie. Comunitatea este conştientă de a fi locul în care se pot maturiza vocaţii noi pentru ministerul sacru şi contribuie, cu spiritualitatea ei, la formarea permanentă a clericilor” (Regula de Viaţă, art. 15).

Fraternităţile care în prezent au preoţi aliaţi în componenţa lor sunt:

  • Fraternitatea „San Donato all’Elce” din Perugia;
  • Fraternitatea din Milano-Piacenza;
  • Fraternitatea din Città di Castello;
  • Fraternitatea din Marti;
  • Fraternitatea din Bibbiena;
  • Fraternitatea „Misericordia” din Bucureşti.

Comunitatea Magnificat are actualmente şi preoţi care parcurg drumul formativ al noviciatului în diferite Fraternităţi.