cere rugăciune

Campus comunitar

Încă de la începuturile Comunității Magnificat dorința după comuniune i-a determinat pe cei care puneau bazele Comunităţii să petreacă cât mai mult timp împreună, ba chiar și concediile să le petreacă în mod comunitar. Așa s-a dat început în urmă cu peste 30 de ani „Campus-ului comunitar” sau „Campeggio comunitario”, cum i se spune în limba italiană, o experiență care astăzi nu poate lipsi din stilul de viață și de evanghelizare al Comunității Magnificat. La început, campus-ul era doar un instrument de comuniune între membri și o mărturie a faptului că destinderea și odihna din timpul verii poate fi trăită într-un mod profund spiritual. De aceea, locuind aproape o lună de zile în corturi în apropierea unei plaje, ofereau trupului și minții odihna necesară, dar și sufletului ceea ce i se cuvine prin intermediul unui program spiritual, care era făcut la început din rugăciune comunitară zilnică și ascultarea Cuvântului. Încetul cu încetul experiența a crescut și a luat amploare. Prezența preoților la acest tip de experiență a permis ca și lui Isus să i se construiască un cort în care să fie adorat 24 din 24, iar Sf. Liturghie să fie celebrată zilnic.

În prezent, campus-ul Comunității Magnificat, care se ține în Italia, la Paestum, reprezintă un puternic instrument de evanghelizare și de mărturie. Sute de persoane au ocazia să petreacă în fiecare an zilele de concediu într-un mod spiritual și fratern. Laudele și rugăciunea zilnică de dimineață, Sf. Liturghie zilnică, adorația euharistică perpetuă, momentele puternice de rugăciune carismatică și comunitară, învățăturile și mărturiile, precum și stilul de viață din campus, care îndeamnă la slujire reciprocă, fac din campus-ul comunitar o experiență benefică atât pentru membrii Comunității, cât și pentru toți cei care vin din afara ei spre a trăi odihna de peste an „altfel” decât o propune spiritul lumesc. Pentru mulți dintre membrii actuali ai Comunității, campus-ul comunitar a constituit momentul de har al convertirii lor.

Începând din anul 2004 până în prezent, pentru membrii Comunității Magnificat din România, campus-ul comunitar constituie o experiență aproape anuală. La ea pot participa toți cei care fac un drum comunitar, începând cu Școala de Comunitate.