cere rugăciune

Şcoala de comunitate

Școala de Comunitate este prima etapă de orientare către spiritualitatea Comunității Magnificat pentru acei frați și acele surori care, după ce au terminat drumul formativ al Discipolatului, simt în inimă nevoia de a cunoaște ceva mai mult despre Comunitatea care i-a slujit până acum.

Comunitatea Magnificat este un proiect al lui Dumnezeu, început în 1978, care de-a lungul anilor a crescut, s-a dezvoltat, și-a cristalizat o spiritualitate, și-a individualizat anumite carisme specifice, și-a trasat un anumit itinerar formativ și și-a dat o Regulă de Viață aprobată de Biserică.

Școala de Comunitate este o etapă specială, destinată cunoașterii și experimentării. Este etapa destinată cunoașterii istoriei, a spiritualității, a organizării, a carismelor specifice, a misiunii și a altor aspecte legate de Comunitatea Magnificat, pentru ca cei care parcurg acest drum să aibă elementele necesare pentru a face un discernământ personal, astfel încât la terminarea Anului Preparator să poată face o alegere. Dacă până în acest moment Comunitatea Magnificat a fost pentru discipoli o realitate cunoscută în mod tangențial și „din auzite”, o dată cu Școala de Comunitate ei au posibilitatea să cunoască direct și să experimenteze stilul de viață al acesteia.