cere rugăciune

Fraternitatea din Alba Iulia

„Unde doi sau trei sunt adunaţi în numele meu, sunt şi eu acolo în mijlocul lor”(Mt 18,20).


ISTORIC

În primăvara anului 2010 o persoană din Alba Iulia, Diana Meteș, după ce a vizitat site-ul Comunităţii Magnificat, a luat legătura telefonic cu Agneza Țîmpu, responsabil de zonă pe atunci, şi şi-a manifestat dorinţa de a cunoaşte Comunitatea. Au ținut legătura telefonic timp de vreo 2 luni de zile, iar apoi Agneza a simțit în inimă imboldul Duhului să îi invite pe Diana și pe soțul ei, Cristian, să participe cu ocazia Rusaliilor din acelaşi an la Întâlnirea Naţională a Comunităţii de la Ciofliceni (Snagov), pentru că era cea mai bună oportunitate pentru a cunoaște pe viu Comunitatea. După acea experiență extraordinară, Domnul le-a atins inimile și s-a trezit în ei dorinţa de a avea şi la Alba o astfel de comunitate.

După un discernământ pe care Agneza l-a făcut cu pr. Victor Dumitrescu, și el responsabil de zonă pe vremea aceea, au răspuns invitației acestui cuplu și s-au dus amândoi în septembrie 2010 la Alba Iulia să cunoască mai multe persoane care simțeau în inimă aceeași dorință de a da început unui grup de rugăciune. Acolo au întâlnit 3 cupluri cu care s-au rugat împreună, au împărtășit și au stabilit să înceapă deocamdată să se roage săptămânal și să țină legătura cu ei tot mai strâns.

După un timp de rugăciune chiar cu frații din Alba-Iulia, Agneza împreună cu pr. Victor au dat început misiunii din Alba-Iulia și timp de câțiva ani până în 2015 au pus, pas cu pas, bazele viitoarei fraternități. În primul an de zile acel nucleu de persoane au mers înainte doar cu rugăciunea de laudă săptămânală, iar în noiembrie 2011 s-a organizat primul Curs „Filip” de evanghelizare pentru 35 de participanţi. În urma acestui curs de evanghelizare kerygmatică s-a format imediat un grup de rugăciune de laudă carismatică și după un an, mai exact în 2012 s-a organizat primul Seminar de viață nouă în Duhul Sfânt, care a reaprins darul Duhului Sfânt în toţi fraţii şi a adus multe roade.

În anul 2015, un număr de 15 frați a început drumul formativ al noviciatului în comunitate, iar în 8 decembrie 2018 primii 8 frați au făcut Alianța.

ACTUALITATE

În prezent Fraternitatea din Alba Iulia este formată din 12 aliaţi, 6 novici și 6 amici. În toamna vor începe Școala de comunitate 7 discipoli.

ACTIVITATEA DETALII
RUGĂCIUNEA DE LAUDĂ CARISMATICĂ Ziua şi ora Miercurea, între orele 19.00-20.00
Locul Biserica Romano-Catolică „Înălţarea Sf. Cruci” din Alba Iulia
Adresa Piaţa Iuliu Maniu nr. 15
Detalii la: 0740.215.307
ADORAȚIE EUHARISTICĂ
(în tăcere, cu Isus expus în Preasfântul Sacrament)
Zilele și orele Luni, marți și joi, după Sf. Liturghie, între 18.30-19.30
  Locul Biserica Romano-Catolică „Înălţarea Sf. Cruci” din Alba Iulia
  Adresa Piaţa Iuliu Maniu nr. 15
ADORAȚIE EUHARISTICĂ (animată carismatic) Zilele și orele Odată la două luni
  Locul Biserica Romano-Catolică „Înălţarea Sf. Cruci” din Alba Iulia
  Adresa Piaţa Iuliu Maniu nr. 15