cere rugăciune

Fraternitatea din Râmnicu-Vâlcea

„Unitatea de bază a Comunităţii este Fraternitatea, în cadrul căreia este posibilă o împărtăşire reală a vieţii, marcată de momente esenţiale, ca: rugăciunea comunitară, drumul de creştere, celebrarea şi adoraţia euharistică, formarea, evanghelizarea şi slujirea” (Regula de viaţă, art. 17).


ISTORIC

În aprilie 2008, Domnul a chemat un cuplu căsătorit din Râmnicu-Vâlcea să participe la un Seminar de vindecare interioară organizat de Comunitatea Magnificat la Bucureşti. După acest seminar, aceşti doi soţi, care au făcut o puternică experienţă a Duhului Sfânt, au luat iniţiativa ca şi alte persoane să facă această experienţă şi au adus la Bucureşti alte două cupluri din Râmnicu-Vâlcea (fam. Iacobuş şi fam. Nicolescu), care au făcut experienţa efuziunii Duhului Sfânt, participând la Cursul „Filip” de evanghelizare, organizat în zilele de 5-6 decembrie 2008.

La o săptămână după acest curs aceste trei cupluri, sub inspiraţia şi îndemnul Duhului Sfânt, au dat început cu mult curaj unui grup de rugăciune de laudă carismatică în oraşul lor. Acest grup s-a întâlnit la început într-una din sălile de la grădiniţa Surorilor Carităţii (a Sf. Ioana Antida Thouret), pentru ca mai apoi – până în iunie 2011 – să organizeze întâlnirile de rugăciune în Biserica romano-catolică din Râmnicu-Vâlcea. Actualmente întâlnirile de rugăciune au loc în Biserica greco-catolică „Adormirea Maicii Domnului” din Râmnicu-Vâlcea.

În perioada ianuarie-martie 2010, prin grija Fraternităţii “Misericordia” din Bucureşti, la Râmnicu-Vâlcea s-a desfăşurat primul Seminar de viaţă nouă în Duhul Sfânt, experienţă care a deschis calea drumului formativ pentru acest prim nucleu de fraţi şi de surori. Cu acest nucleu s-a mers înainte cu Discipolatul și apoi Școala de Comunitate. Între timp o altă serie de frați și surori au început un drum formativ datorită a două Seminarii de viață nouă în Duhul Sfânt, organizate la Râmnicu-Vâlcea în toamna anului 2011, respectiv în primăvara anului 2013. În toamna anului 2012, odată cu începerea noviciatului, grupul de rugăciune carismatică din Râmnicu-Vâlcea a devenit Fraternitate în formare a Comunității Magnificat. În martie 2022, fraternitatea din Râmnicu-Vâlcea a devenit fraternitate autonomă.

ACTUALITATE

În prezent Fraternitatea din Râmnicu-Vâlcea este formată din 9 aliați, 8 novici și un amic. În fiecare miercuri la rugăciunea de laudă carismatică participă în jur de 40 de persoane.

ACTIVITATEA SPECIFICARE şi DETALII
RUGĂCIUNEA DE LAUDĂ CARISMATICĂ Ziua şi ora Miercuri, ora 19.30
Locul Biserica Greco-Catolică „Sfânta Rita” din Râmnicu-Vâlcea
Adresa Str. Ion Referendaru, nr. 8 A (lângă Vamă) – Râmnicu-Vâlcea
Detalii la: Tel. 0741.171.194; 0747.018.045
MINISTERE ŞI SLUJIRI COMUNITARE Ministerul de laudă şi de cântece Rugăciunea săptămânală de laudă carismatică
Orice întâlnire de evanghelizare sau de formare
Ministerul de primire Rugăciunea săptămânală de laudă carismatică
Ministerul de mijlocire Joi, orele 18.45-19.45 în capela Surorilor Carității
DRUMURI FORMATIVE Discipolat Seria 2013-2015
Seria 2018-2021
Noviciat Seria 2012-2015
Seria 2016-2019