cere rugăciune

A Treia Întâlnire Naţională a Comunităţii Magnificat

În zilele de 11 şi 12 iunie, cu ocazia solemnităţii Rusaliilor, la mănăstirea părinţilor carmelitani desculţi din Ciofliceni (Snagov), Comunitatea Magnificat a organizat cea de-a treia Întâlnire Naţională la care au participat membrii din patru oraşe unde Comunitatea este prezentă (Bucureşti, Bacău, Râmnicu Vâlcea şi Popeşti-Leordeni), dar şi invitaţi din alte colţuri ale ţării. Având ca titlu “Să ne adunăm în cortul Domnului!”, tema a fost centrată în jurul versetului “Cine va locui în cortul Domnului? Cine va urca pe muntele său cel sfânt?” (Ps 15,1).

Prelegerile, ţinute de Stefano Ragnacci – membru veteran al Comunităţii, venit din Italia împreună cu soţia lui, Roberta -, precum şi momentele de rugăciune de laudă, veghea de rugăciune cu adoraţie euharistică, momentele de comuniune, mărturiile, toate au contribuit la trăirea într-o atmosferă densă de spiritualitate, comuniune şi fraternitate. Sf. Liturghie din ajunul Rusaliilor a fost prezidată de către IPS Ioan Robu, Arhiepiscop de Bucureşti, care la predică s-a axat pe roadele Duhului Sfânt despre care vorbeşte Sf. Paul în Scrisoarea către Galateni. În finalul predicii, ca şi la sfârşitul Sf. Liturghii a adresat participanţilor următoarele cuvinte:“Vreau să-mi exprim bucuria că sunteţi aici. Pentru mine, ca păstor al Diecezei, cu adevărat e o mângâiere să vă ştiu adunaţi aici în marea sărbătoare a Rusaliilor pentru a vă întâlni, pentru a vă întări cu darul de sus al Duhului, pentru a vă lumina şi nu în cele din urmă pentru a vă ruga pentru Biserică, pentru ca ea să meargă mai departe cu lumina pe care a primit-o, lumina care este sufletul, lumina care este drum de mântuire”.

CITESTE IN CONTINUARE

Euharistia -Rusalii perpetue

În zilele de 11 şi 12 iunie, cu ocazia solemnităţii Rusaliilor, la mănăstirea părinţilor carmelitani desculţi din Ciofliceni (Snagov), Comunitatea Magnificat a organizat cea de-a treia Întâlnire Naţională la care au participat membrii din patru oraşe unde Comunitatea este prezentă (Bucureşti, Bacău, Râmnicu Vâlcea şi Popeşti-Leordeni), dar şi invitaţi din alte colţuri ale ţării. Având […]

Citeste mai mult