cere rugăciune

Din viața fraternităților, nr. 6

Știri generale

Zi Comunitară – deschiderea anului comunitar 
Duminică, 15 octombrie, toate fraternitățile Comunității Magnificat s-au reunit, fizic sau online, pentru prima Zi comunitară din acest an comunitar. 

Învățătura etapei, ținută de către Responsabilii Generali pentru întreaga comunitate, a avut în centru „kerygma lui Abraham”. Am fost invitați să înțelegem mai profund călătoria lui Abraham prin pustiu, pe o cale necunoscută, în abandonare totală în Dumnezeu. Pe acest parcurs dificil spre țara promisă, Abraham a fost încercat continuu de Dumnezeu. Folosind metafora drumului, Responsabilii au definit acest an comunitar drept „o călătorie”, un instrument (imperfect) de creștere, care se face în comuniune și care trebuie să fie fecund și creativ prin Duhul Sfânt.

Întâlnirea tinerilor din Popești și București
Duminică, 1 octombrie, tinerii cu vârste între 15 și 35 de ani, atât cei care fac un drum comunitar, cât și prietenii lor, și-au dat o întâlnire în parc, pentru o după-amiază de comuniune, cu jocuri și voie bună.

Deși gheața s-a spart greu la început, ca după vacanță, jocurile și dorința de a ne deschide către ceilalți ne-au ajutat să creăm o adevărată întâlnire fraternă, care ne-a apropiat unii de ceilalți.

S-a născut astfel în inimi dorința de a ne cunoaște mai mult și de a ne întâlni mai des. Așadar, pornim entuziasmați, doritori să vedem ce are pregătit Domnul pentru noi în anul comunitar care începe.

Inaugurarea Casei Fraternității Misericordia
Sâmbătă, 11 noiembrie, a avut loc un moment important în istoria fraternității Misericordia, și anume casa fraternității s-a deschis pentru prima dată fraților cu ocazia întâlnirii de Koinonia. La această întâlnire a fost invitată și fraternitatea Betleem, pentru a ne bucura împreună de ziua de comuniune, dar și de casa pe care Domnul ne-a dăruit-o. De la programul structurat în mod inedit, la jocurile și momentele de comuniune și de rugăciune, până la festinul comunitar încoronat cu tort și, la final, celebrarea liturghiei împreună cu parohia Maica Îndurerată din Bucureștii Noi, ziua a fost plină de surprize, care au produs în inimile noastre bucurie și recunoștință.

Domnul nu doar că ne-a surprins, dar ne-a și provocat în timpul rugăciunii de laudă să devenim un singur trup, anume să ieșim din confortul nostru și să mergem să ne cerem iertare fratelui sau să primim iertarea lui. După rugăciunea comunitară, a urmat un scurt moment de adorație animată și apoi mărturii, printre care și mărturia unui responsabil despre cum Dumnezeu a dăruit această casă. Ne-am îndreptat apoi spre liturghie, unde Domnul ne-a vorbit despre seriozitatea în a gestiona chiar și bunurile necinstite ale lumii.

Am încheiat ziua cu bucurie, iar în inimile noastre încă rezonează refrenul cântecului ales de Domnul pentru a-și descrie planul cu privire la această casă: „Acesta e timpul ales pentru tine de El, acesta e locul gândit pentru tine”.

Știri din fraternități

Fraternitatea din Alba Iulia

Rugăciune de laudă la Cluj-Napoca
Vineri, 22 Septembrie, ora 19:00, la Catedrala Greco-Catolică a Martirilor și Mărturisitorilor secolului XX din Cluj-Napoca, am animat din nou rugăciunea de laudă, fapt ce a constituit un moment de bucurie pentru toți cei prezenți. Atmosfera a fost una deschisă. Domnul ne-a vorbit și ne-a încurajat, invitându-ne la iubire în bucuria inspirată de El. Rugăciunea a fost urmată de momente de comuniune în care ne-am bucurat de această reîntâlnire în prezența Domnului. 

Adorație carismatică la Cluj-Napoca
Vineri, 27 Octombrie, ora 19:00, la Catedrala Greco-Catolică a Martirilor si Marturisitorilor secolului XX din Cluj-Napoca, am animat o oră de adorație euharistică. A fost o experiență nouă pentru unii dintre participanți, și un izvor de har și de trăire profundă în prezența lui Isus pentru noi toți.

„Eu sunt Calea, Adevărul și Viața” a fost mesajul Domnului cu care a atins inimile fiecăruia dintre cei prezenți. O surioară din Cluj, prezentă pentru prima dată, a mulțumit Domnului pentru misiunea noastră acolo și a simțit, pentru prima oară în viața ei, că îi este prea greu să înainteze singură în viața spirituală și că are nevoie de frați lângă ea.

Slujirea persoanelor vârstnice în Alba Iulia
Cu o frecvență aproape săptămânală, vizităm casa pentru persoane vârstnice a bisericii, pentru a o ajuta pe sora care se ocupă de aceasta. Avem un moment de comuniune cu persoanele din casă, cântând, vorbind cu ele și ascultând mărturiile lor de viață. În acele momente de har, deși pare că noi suntem cei care ajutăm, suntem totodată cu toții ajutați și cercetați de Domnul, care este prezent în toți cei aflați în nevoie. 

Adorație carismatică la Alba Iulia
În seara zilei de duminică, 4 noiembrie, la propunerea părintelui paroh Laszlo Szabolcs, am animat un moment de adorație în biserica Sfânta Cruce din Alba Iulia. 

Domnul a vorbit tuturor despre creșterea în iubire, unitate și pace. Referindu-se la pace, Domnul ne-a vorbit despre pacea inimii, despre pacea dintre noi, dar și despre pacea din lume. Acest moment de adorație ne-a umplut inimile cu atâta putere, încât la final ne-am desprins cu greu ca să pornim spre casele noastre, cu dorința în inimi să repetăm cât mai des posibil întâlnirea cu Isus în adorație.

Cursul Mărturia
Duminică, 12 noiembrie, prin Cursul Mărturia, ținut la Seminarul Teologic Romano-Catolic din Alba Iulia, discipolii din fraternitate au fost invitați să aprofundeze modul în care Domnul ne cheamă să dăm mărturie despre lucrarea lui în viața noastră, folosindu-ne de exemple biblice de mărturie despre Isus. 

Au participat și mulți novici, amici și aliați dornici să-și reamintească unele aspecte ale mărturiei, iar Domnul a surprins prin noutate. Au alternat momentele de rugăciune, învățătură și comuniune, fapt ce a atins inimile fraților prezenți, făcându-i să-și dorească să dea mărturie despre modul în care Dumnezeu a lucrat în viețile lor, unii făcând acest lucru pentru prima dată. 

Harul a umplut inimile tuturor, dând pace și bucurie în Domnul, astfel încât nu am putut să încheiem ziua fără un ultim cântec de laudă adusă lui Dumnezeu. 

Fraternitatea Betleem din Popești Leordeni

Slujire în parohie
Animăm în fiecare duminică o oră de adorație carismatică de la 17.45 și apoi Sfânta Liturghie de la ora 19.00, în Biserica Sfânta Fecioară Maria, Regina Sfântului Rozariu din Popești-Leordeni. La invitația celor de la postul de televiziune Angelus TV, în duminicile din luna octombrie adorația a fost transmisă live. 

Ministerul de comuniune
Domnul a pus în inima responsabililor de fraternitate, la începutul anului comunitar, să dea naștere unui nou minister, Ministerul de comuniune, care să creeze un climat de comuniune între frați, în afara întâlnirilor pe care le propune drumul.

În luna octombrie, am participat la un concert susținut de Sanctus Pro Deo cu tema „Eu Sunt”. Aici am avut prilejul să descoperim, într-un mod inedit, cine suntem, încotro mergem și care este scopul existenței noastre. De asemenea, am aflat cât de important este să punem „punct” anumitor situații din viață și, chiar dacă nu este ușor, să o luăm de la capăt. 

Am plecat cu inimile pline de bucurie și de cântec, fredonând cuvinte de laudă adusă Domnului pentru momentele minunate de destindere și de comuniune cu frații.

Fraternitatea Misericordia din București

Întâlnire de Koinonia 
Duminică, 30 septembrie, la începutul noului an comunitar, a avut loc prima întâlnire de Koinonia a fraternității. A fost o ocazie de a ne simți din nou acasă, după o perioadă de vacanță în care am petrecut mai puțin timp împreună. 

În cadrul învățăturii, a fost punctată din nou importanța euharistiei trăite, care izvorăște din euharistia celebrată și adorată. Concluzia a fost că îl putem duce mai departe pe Dumnezeu doar dacă îl primim mai întâi pe Isus în Sfânta Euharistie și avem o relație sinceră și consecventă cu El.

„Ziua Recoltei” în parohia din Galați și rugăciune de laudă la Brăila
Duminică, 22 octombrie, de Ziua Misiunilor și de Ziua Recoltei, la invitația părintelui paroh Cristian Dumea, am animat Sfânta Liturghie din Biserica Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul de la Galați.   

A fost o adevărată misiune a întregii fraternități, aliați, amici și novici cu familiile noastre. În cadrul liturghiei, atât părintele Victor Dumitrescu cât și părintele paroh au accentuat importanța unei relații autentice și trainice cu Dumnezeu, baza întregii noastre credințe. Am avut bucuria de a întâlni în această parohie și un grup de imigranți catolici din țările asiatice, care au venit să lucreze în Galați. 

Ne-am simțit primiți de comunitatea locală, într-un mod special în timpul prânzului, când am stat la masă alături de enoriașii parohiei. A fost un moment de comuniune în care am descoperit bogăția din simplitatea unei comunități care stă împreună. Experiența trăită a fost rodnică și a adus dorința comună de a repeta vizita, pentru a rămâne apropiați.

Deși ziua a început dimineața devreme, înainte de a ne întoarce la București ne-am oprit la biserica parohială din Brăila, pentru un moment comun de rugăciune de laudă cu grupul de rugăciune din Brăila născut după Cursul Filip din primăvară.

Fraternitatea din Râmnicu Vâlcea

Cunoașterea naturii umane
Sâmbătă, 9 septembrie, în Biserica Sf. Rita, ne-am adunat cu toții pentru o întâlnire de cunoaștere. Pornind de la îndemnul Responsabililor Generali, responsabilele fraternității au organizat această întâlnire pentru a da fiecăruia un spațiu de auto-cunoaștere și de a înțelege cum se manifestă în relație cu ceilalți. 

Am avut bucuria să avem în mijlocul nostru o soră consacrată, aliată din Fraternitatea Betleem din Popești-Leordeni, care ne-a propus, sub inspirația Duhului Sfânt, un scurt drum de cunoaștere umană.

Îndemnul pentru acest an comunitar a fost de a încerca să-l înțelegem pe celălalt, pentru a ne primi unii pe alții și a ne accepta cu defectele și calitățile noastre, în scopul de a construi relații armonioase și de a continua să creștem în slujiri ca trup comunitar.

Întâlniri de Koinonia
Duminică, 10 septembrie, a fost prima întâlnire de Koinonia  din acest an comunitar, în care aliații și novicii au meditat la darul Alianței, pornind de la Statutul Comunității Magnificat. Pentru că Domnul se îngrijește de toate nevoile unei turme mici, o soră consacrată laică s-a lăsat folosită de Domnul și ne-a călăuzit cu delicatețe prin toate aspectele Alianței. În cadrul acestei întâlniri, surorile novice și-au reînnoit angajamentele și cu toții l-am lăudat pe Domnul pentru tot ceea este și face pentru noi.

Duminică, 12 noiembrie, aliați, novici și discipoli ne-am întâlnit „într-un loc pregătit de mâna Lui” pentru a trăi întâlnirea de Koinonia a primei etape. După un moment de primire și împărtășire la o cafea, în timpul rugăciunii de laudă Duhul Sfânt ne-a condus la un moment profund de iertare reciprocă, făcându-ne conștienți că are nevoie de un trup comunitar viu prin care să poată lucra. Am ascultat o învățătură despre Euharistia trăită, celebrată și adorată, care ne-a provocat să medităm la întâlnirea intimă cu Isus, Mirele nostru. Koinonia s-a încheiat cu o agapă frățească.

Întâlnirile C.L.U.B.
Începând de vineri, 6 octombrie, s-au reluat întâlnirile copiilor și tinerilor de la C.L.U.B – Creștem La Umbra Bisericii. Participă copii și tineri romano-catolici, greco-catolici și ortodocși, împărțiți în  două grupe de vârstă: cei sub 12 ani și cei peste 12 ani. Aceștia se întâlnesc o dată la două săptămâni în Biserica Sf. Rita și desfășoară diferite activități precum rugăciuni, cântece, cateheze, jocuri, la care se adaugă multă voie bună. 

Cursul Biblia
Sâmbătă, 14 octombrie, în cadrul cursului „Biblia este o Persoană”, ținut în Biserica Sf. Rita, discipolii din fraternitate au aflat că Biblia este persoana lui Isus Cristos și că relația cu aceasta este relația cu Cuvântul Domnului.

Am fost ajutați de Bătrânii comunității din România, care s-au pus la dispoziția Domnului și a noastră pentru organizarea cursului, pentru învățături și pentru a răspunde întrebărilor fraților. 

A fost un timp de har, pentru că am fost împreună toți cei care parcurg un drum în fraternitate. Am început cu Sfânta Liturghie, am luat prânzul împreună, iar Domnul ne-a făcut cadou vreme frumoasă ca să putem mânca afară și ne-a încântat și cu un tort pentru sărbătoriții noștri.

Întâlnire a tinerilor  
Duminică, 22 octombrie, în sărbătoarea Sf. Papă Ioan Paul al II-lea, tinerii care au parcurs în vară Seminarul pentru tineri „Iubirea umană în planul lui Dumnezeu” s-au reunit cu gândul a aprofunda temele din Teologia Trupului tratate atunci. Întâlnirea a avut loc la Grădinița Sfânta Ioana Antida, cu intenția  de a împărtăși ceea ce au făcut în vacanța de vară și de a vorbi despre ceea ce ar vrea să afle la următoarele întâlniri.

Seminarul de Viața Nouă în Duhul Sfânt, Sibiu
Începând din 4 septembrie, am dat curs provocării Domnului și am avut prima întâlnire din cadrul Seminarului de Viață Nouă în Duhul Sfânt. Am pornit cu entuziasm și încredere că Domnul ne va da tot ceea ce avem nevoie pentru a contribui la lucrarea pe care o are la Sibiu. Le  suntem recunoscători Agnezei Țâmpu, persoană consacrata laică, și pr. Victor Dumitrescu că au acceptat să țină învățăturile, precum și tuturor fraților care au slujit în aceste săptămâni cu harul și puterea Domnului.

La întâlnirile care s-au ținut în sala de cateheze a Bisericii Sf. Treime din Piața Mică au luat parte numeroase persoane. În data de 21 octombrie a avut loc efuziunea Duhului, în capela Bisericii Sf. Ursula. De-a lungul acestor întâlniri am experimentat cu toții prezența Domnului, care a adus iubire, căință, încredere, convertire și eliberare de robia păcatelor.

Am avut o zi în care frații au făcut o spovadă generală. Au fost conduși spre a primi milostivirea și iertarea Tatălui prin cei patru preoți veniți din localități diferite, care au răspuns chemării noastre.

Ziua în care l-au primit pe Duhul Sfânt a fost în întregime o zi dedicată Domnului. Am început cu o rugăciune de laudă, urmată de o învățătură. Preasfântul Sacrament a fost expus pe parcursul orelor în care am invocat darul Duhului Sfânt asupra fraților. Alături de aliați și novici din fraternitatea noastră, au slujit frați aliați din Fraternitatea din Alba Iulia, din București și din Popești-Leordeni.

Ca aducere de mulțumire, ziua a fost încununată de Sfânta Liturghie. Îi suntem recunoscători lui Dumnezeu pentru tot harul pe care l-am simțit, pentru toată lucrarea pe care a făcut-o în inimile tuturor celor adunați în numele Lui.

Fraternitatea Shalom din Bacău

Întâlniri de Koinonia
Sâmbătă, 23 septembrie, a avut loc mult dorita zi de Koinonia de la începutul anului comunitar. La învățătură, Domnul ne-a vorbit despre faptul că suntem chemați să slujim cu iubire și entuziasm. Tot în cadrul acestei întâlniri, novicii și amicii au făcut angajamentul pentru noua etapă din drumul lor spiritual. Sfânta Liturghie a fost celebrată de părintele Claudiu Doboș, vicar al parohiei noastre, care a rămas alături de noi și la adorația euharistică, precum și la agapa frățească care a încheiat această zi de împărtășire cu Domnul și între noi.

Sâmbătă, 11 noiembrie, Dumnezeu ne-a adunat pentru a trăi împreună întâlnirea de Koinonia a primei etape. Am început  întâlnirea cu Sfânta Liturghie, în care Cuvântul Domnului ne-a întărit iar Trupul Domnului ne-a hrănit sufletul. Apoi, la învățătură, am fost purtați pe aripile Duhului Sfânt, cu care am fost invitați să construim o relație de iubire mai profundă, ca și cu celelalte persoane ale Sfintei Treimi. Am fost sfătuiți ca, asemenea apostolilor, ori de câte ori invocăm prezența Duhului Sfânt să o invităm alături de noi pe Sfînta Fecioară Maria, care să stăruie în rugăciune împreună cu noi.  Am fost ajutați să conștientizăm că, pentru a putea sluji în libertate, trebuie să ne lăsăm conduși de fantezia Duhului Sfânt. Astfel s-a simțit nevoia ca fiecare să experimenteze o nouă efuziune a Duhului Sfânt. Organizați în grupuri mici, am invocat, unii asupra altora, o nouă revărsare a Duhului Sfânt. Au fost momente de har, în care fiecare s-a simțit iubit și întărit de Domnul pentru a evangheliza, și toți radiau de bucurie.

Seminar de Viață Nouă în Duhul Sfânt 
După un timp de discernământ în care am fost atenți la șoapta Duhului Sfânt, în rugăciune, am înțeles că Domnul ne cheamă la organizarea unui nou Seminar de Viață Nouă în Duhul Sfânt. Ca urmare a acestei chemări, luni, 9  octombrie, mai multe persoane au răspuns la această invitație, fiind prezente la deschiderea seminarului. 

Credem cu tărie că deja au fost atinși de Duhul Sfînt și că, la final, vor primi Rusaliile personale ca o încununare a prezenței divine în viața lor.

Drum de discipolat la Pașcani
În fiecare zi de marți, discipolii din Pașcani continuă să fie însoțiți de frați și surori din fraternitatea noastră, pe acest parcurs spiritual, călăuziți fiind de  Duhul Sfânt.

Rugăciunea de laudă carismatică din Pașcani, condusă tot de frații și surorile din fraternitatea noastră, se înalță la Domnul în fiecare zi de vineri după Sfânta Liturghie de seară. 

Slujire în parohie
În acest an comunitar, continuăm să animăm Sfânta Liturghie de seară în fiecare a doua și ultima miercuri din lună, în Biserica Sfinții Petru și Pavel din Bacău.          

Fii omul din spărtură pentru visul Domnului!

Intenții de rugăciune:

  • 25 noiembrie – Curs Kerygma, București
  • 25 noiembrie – Zi comunitară, Brașov 
  • 2 decembrie – Zi de Efuziune, Bacău
  • 9-10 decembrie  – Întâlnirea Națională de Alianță, Ciofliceni

Ministerul Național pentru Media

CITESTE IN CONTINUARE

Întâlnirea Generală a Comunitătii Magnificat - o extraordinară experienţă de comuniune, Montesilvano (Italia), 5-8 ianuarie 2012

Știri generale Zi Comunitară – deschiderea anului comunitar Duminică, 15 octombrie, toate fraternitățile Comunității Magnificat s-au reunit, fizic sau online, pentru prima Zi comunitară din acest an comunitar.  Învățătura etapei, ținută de către Responsabilii Generali pentru întreaga comunitate, a avut în centru „kerygma lui Abraham”. Am fost invitați să înțelegem mai profund călătoria lui Abraham prin […]

Citeste mai mult