cere rugăciune

Invitația de la Charis pentru Rusalii

Dragi prieteni,

CHARIS s-a gândit ca în acest an să reunească pentru ziua de Rusalii cât mai mulți oameni posibil, ca să ne rugăm împreună pentru invocarea aceluia care ne-a schimbat viața: Duhul Sfânt!
Iată invitația:

„Sărbătoarea Rusaliilor 2020 se apropie. Acum un an Papa Francisc a înființat CHARIS și a cerut întregii Reînnoiri Carismatice să răspândească efuziunea Duhului Sfânt în Biserică.  Pentru Rusaliile din acest an nu putem merge la Roma și nici nu ne putem întâlni în bisericile noastre ca să ne rugăm din cauza virusului corona. Dar nu vă descurajați! Vă propunem o rugăciune mai mare: toți împreună, în același moment, în toată lumea, ne putem ruga Duhului Sfânt fiecare în țara noastră. Am ales ziua de sâmbătă, 30 mai, ajunul Rusaliilor, un moment în care mulți creștini se adună ca să se roage Duhului Sfânt. Propunerea noastră este aceea de a ne uni pentru a-l invoca pe Duhul Sfânt și a-l implora pentru noi Rusalii care se reînnoiască fața pământului. Credem că rugăciunea noastră unită, lauda și invocarea împreună a Duhul Sfânt va schimba ceva în întreaga lume.   Am decis să dăm curs acestui eveniment la ora 22.00 (ora Romei). Alegerea acestui moment a fost dificilă, pentru că a trebuit să luăm în calcul toate fusurile orare. Asta înseamnă că va fi ora 4 dimineața la New York, 17 în San Paolo, 18 la Kinshasa, 21 în Lome, iar pentru alții va fi deja ziua Rusaliilor: 1:30 în New Delhi, 4 în Kualalumpur, 6 în Sidney. Știu că cerem un efort din partea tuturor:  unii trebuie să meargă la culcare mai târziu ori să se trezească mai devreme (din această cauză – n.t.). Vă propunem să oferim această mică jertfă pentru a grăbi venirea Duhului Sfânt în lume.
Această inițiativă e deschisă tuturor creștinilor, tuturor celor care așteaptă să fie reînnoiți de Duhul Sfânt.
Dacă doriți să știți mai multe detalii, vizitați site-ul nostru web http://www.charis.international.   Vă vom anunța detaliile tehnice mai târziu, pentru a putea participa la acest eveniment de streaming (online). Vom publica, de asemenea, programul de rugăciune din săptămâna dinaintea Rusaliilor. Vă mulțumim pentru participare și rugăciune. Voi veți face ca acest timp de rugăciune să devină un moment de excepție.
Vino, Duhule Sfânt, și reînnoiește fața pământului! (cf. Ps 103/104, 30)”

Iată cum să ne pregătim pentru acest eveniment: traducerea articolului de Pr. Raniero Cantalamessa o puteți citi aici.
De asemenea, vă invităm să vă înregistrați pe canalul nostru Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCCMdhi9sRVPgjhHfV9H98GA

Vă rugăm să faceți cunoscut acest eveniment pe cât de mult posibil.
Vor urma informații suplimentare în săptămânile următoare.

Vino, Duhule Sfânt!
Personalul CHARIS
În slujba Curentului de har. 

CITESTE IN CONTINUARE

Mesajul Charis de pregătire pentru Rusaliile din 2020 – Pr. Raniero Cantalamessa OFMCAP

Dragi prieteni, CHARIS s-a gândit ca în acest an să reunească pentru ziua de Rusalii cât mai mulți oameni posibil, ca să ne rugăm împreună pentru invocarea aceluia care ne-a schimbat viața: Duhul Sfânt!Iată invitația: „Sărbătoarea Rusaliilor 2020 se apropie. Acum un an Papa Francisc a înființat CHARIS și a cerut întregii Reînnoiri Carismatice să […]

Citeste mai mult