cere rugăciune

Un nou suflu al Duhului Sfânt la Sibiu

După un lung discernământ făcut în rugăciune de către Fraternitatea din Râmnicu Vâlcea, ajutată fiind de Bătrânii Comunității, și după mai multe semne foarte clare primite de la Domnul, în weekendul 25-26 februarie s-a organizat Cursul Filip la Sibiu, chiar în centrul orașului.  

Așadar, vineri în 24 februarie, echipa de slujire formată din aliații Fraternității din Râmnicu Vâlcea, două surori consacrate laice din Fraternitatea Betleem din Popești-Leordeni, un preot aliat din Fraternitatea Misericordia din București și un cuplu de  aliați din Fraternitatea Shalom din Bacău, s-a întâlnit în sala de cateheză a Bisericii Romano-Catolice Sfânta Treime din Sibiu, pentru a pregăti materialele  necesare Cursului Filip, conștienți că: „Mai fericit este a da decât a primi” Fap 20,35. 

Providența Domnului s-a manifestat în ceea ce privește sala pusă la dispoziție, cazarea echipei de slujitori la o pensiune și atenția cu care am fost înconjurați în aceste zile de har. 

Sâmbătă dimineața, sala s-a umplut de frați și surori nerăbdători, curioși și foarte deschiși  pentru a primi ceea ce Domnul le pregătise. 

Au aflat că Tatăl îi  iubește necondiționat,  că păcatul este piedică  în calea experimentării iubirii Lui și că Isus este unicul Mântuitor și Domn al fiecăruia, iar prin credință și convertire poți trăi ca mântuit.  

Dar pentru că nimic nu putem face cu forțele proprii, Domnul îl trimite pe Duhul Sfânt ca să nu rămânem orfani, pentru a ne însoți în orice moment, amintindu-ne tot ceea ce Isus ne-a învățat.  

Ziua, plină de învățături, mărturii și trăiri intense, s-a încheiat cu Sfânta Liturghie de la ora 19.30.  

Duminică, frații s-au reunit la ora stabilită, conduși și purtați de Duhul Sfânt pe care l-au cerut  și l-au primit cu generozitate de la Tatăl în timpul rugăciunii de efuziune. Au aflat că  doar comunitatea al cărui centru este Cristos este un loc în care se pot dezvolta, pot crește spiritual și se pot susține reciproc.  

Prin momentul de  mărturii de la finalul cursului  am fost cu toții edificați și i-am dat slavă lui Dumnezeu, pentru că El i-a atins pe toți prin bucuria și unitatea fraților din echipa de slujire, prin mărturiile de viață, prin cuvintele învățăturilor, dar și prin participarea activă la dinamici. Dorința lor de a face parte dintr-o Comunitate cristocentrică ne-a umplut inimile de bucurie și recunoștință pentru că Domnul și-a început, în cele din urmă, lucrarea în Sibiu. 

Ministerul Național pentru Media, Comunitatea Magnificat

CITESTE IN CONTINUARE

Din viața fraternităților, nr. 4

După un lung discernământ făcut în rugăciune de către Fraternitatea din Râmnicu Vâlcea, ajutată fiind de Bătrânii Comunității, și după mai multe semne foarte clare primite de la Domnul, în weekendul 25-26 februarie s-a organizat Cursul Filip la Sibiu, chiar în centrul orașului.   Așadar, vineri în 24 februarie, echipa de slujire formată din aliații Fraternității […]

Citeste mai mult