cere rugăciune

„Ridică-te!”

Duminică, 8 decembrie 2019, Fraternitatea „Misericordia” din București a sărbătorit 41 de ani de la nașterea Comunității Magnificat printr-un moment special de adorație euharistică în capela fraților Asumpționiști.

După Sfânta Liturghie, la a cărui predică a fost accentuat faptul că nu putem vorbi despre cât de bun este Domnul sau despre cum trebuie să fie un creștin fără a experimenta mai întâi iubirea Lui autentică, a fost expus Sfântul Sacrament iar adorația a început cu un moment de tăcere. Urmând invitația de la liturghie de a privi la noi înșine și de a descoperi ce trebuie convertit în interiorul inimilor noastre, l-am rugat pe Domnul să-și reverse lumina sa în fiecare dintre noi. În acest fel, pe parcursul mai multor ore de adorație, Duhul Sfânt a creat adevărate și neașteptate „dinamici” de vindecare interioară în toți cei prezenți, conducându-ne la recunoașterea păcatelor și limitelor noastre, urmate de momente de iertare și de reconciliere între frați. Din aceste „dinamici” au izvorât spontan momente profunde de comuniune, în care am fost primiți de brațele fraților și surorilor noastre și încredințați Domnului prin rugăciune cu impunerea mâinilor, carismatică, desigur. Domnul ne-a învățat astăzi că, dacă mai există frați pe care îi vedem ca pe o „lămâie acră”, este pentru ca să ajungem, apropiindu-ne de ei, să ne bucurăm de o „limonadă răcoroasă cu miere”. Prin această analogie simpatică, Domnul ne-a invitat la iertare fraternă permanentă, pentru ca apoi să-i putem vedea pe frați cu ochii Lui, așa cum îi vede El. Totodată, ne-a cerut să nu ne lăsăm condiționați de reacțiile oamenilor și să nu ne mai „hrănim” din ele, ci să ne hrănim din El. Finalul experienței noastre s-a transformat într-o rugăciune de laudă înflăcărată, moment în care Domnul ne-a îndemnat să rămânem în El, să rămânem fideli chemării noastre comunitare.

Am plecat cu toții de la această adorație „aniversară” cu acest cuvânt în inimi: „…ridică-te, ia-ți targa și du-te la casa ta”(Mc 2,11), cu încrederea că Domnul va face lucruri și mai mari pentru poporul său.

Andreea Blăjuț
Francisca Molnar

CITESTE IN CONTINUARE

Aniversarul Comunității Magnificat – 41 de ani! în Fraternitatea “Betleem” din Popești-Leordeni

Duminică, 8 decembrie 2019, Fraternitatea „Misericordia” din București a sărbătorit 41 de ani de la nașterea Comunității Magnificat printr-un moment special de adorație euharistică în capela fraților Asumpționiști. După Sfânta Liturghie, la a cărui predică a fost accentuat faptul că nu putem vorbi despre cât de bun este Domnul sau despre cum trebuie să fie […]

Citeste mai mult