cere rugăciune

LoveUp – Ziua Îndrăgostiților de Dumnezeu pentru tineri

Miercuri, 14 februarie 2024, a avut loc în capela Catedralei Sf. Iosif rugăciunea anuală pentru tineri, în timpul căreia membrii Fraternității Misericordia din București l-au invocat pe Duhul Sfânt asupra tinerilor prezenți, pentru ca aceștia să facă o experiență a iubirii lui Dumnezeu.

Devenită tradiție, această întâlnire este organizată anual de tinerii fraternității, ca o aniversare a nașterii Reînnoirii Carismatice Catolice la 17 februarie 1967, când un grup de tineri studenți au făcut experiența „Botezului în Duhul Sfânt” care le-a schimbat viața. 

Anul acesta, organizatorii au profitat de contextul laic al Zilei Îndrăgostiților, pentru a pregăti frumoasa și creativa temă „LoveUp – îndrăgostiți de Dumnezeu”. Invitația pentru tineri a fost atât la a primi iubirea divină cât și la a fi generoși în a o da mai departe. 

În afară de unicitatea temei, evenimentul a avut o  structură cu totul aparte. Participanții au fost primiți pe un fundal muzical, iar pentru a-i introduce în ambientul întâlnirii s-a prezentat contextul, trecând în revistă istoria Reînnoirii Carismatice Catolice, urmată de o mărturie despre acțiunea lui Isus Cristos în viața unui tânăr.
A urmat apoi un filmuleț cu un dans care prezenta diferite aspecte ale relației dintre Dumnezeu și om, tinerii fiind provocații să răspundă la întrebarea Eu unde mă aflu în această relație? 

Toate acestea au pregătit inimile celor prezenți pentru o întâlnire specială cu Iubirea. Atât în timpul scurtei rugăciuni de laudă care a urmat, cât și în momentului special de invocare a Duhului Sfânt asupra fiecărui tânăr, Domnul nu s-a lăsat așteptat la întâlnire. A dăruit celor care s-au deschis acel „ceva” de care aveau nevoie, după care tânjeau, fie printr-o atingere plină de iubire a Duhului, fie printr-un cuvânt particular de cunoaștere, fie printr-o îmbrățișare „în Duh” din partea slujitorilor.

Finalul rugăciunii a fost marcat printr-un minunat cântec de laudă adus de toți cei prezenți drept mulțumire pentru întâlnirea cu Dumnezeu. Și mulți ar fi vrut să mai rămână! Fiecare tânăr prezent în capelă a plecat atins, fericit, surprins și plin de pace.

Dintr-o zi de 14 februarie plină de agitație și de „iubire” comercială, Domnul a făcut o zi a iubirii autentice, care înalță. LoveUp!

CITESTE IN CONTINUARE

Vizita Preasfințitului Cornel Damian la casa Agnus Dei

Miercuri, 14 februarie 2024, a avut loc în capela Catedralei Sf. Iosif rugăciunea anuală pentru tineri, în timpul căreia membrii Fraternității Misericordia din București l-au invocat pe Duhul Sfânt asupra tinerilor prezenți, pentru ca aceștia să facă o experiență a iubirii lui Dumnezeu. Devenită tradiție, această întâlnire este organizată anual de tinerii fraternității, ca o […]

Citeste mai mult