cere rugăciune

Făgăduința Duhului Sfânt – Efuziunea

Duminică, 5 martie, toată Fraternitatea Betleem din Popești-Leordeni s-a întâlnit, în cadrul Oratoriului Sf. Leonardo Murialdo, pentru momentul zilei de efuziune, plin de har, dar și de emoție pentru frații mai mici.  

Ziua a început cu rugăciunea de laudă, urmată de învățătură. Sora care a ținut învățătura i-a invitat pe participanți să și-l dorească pe Duhul Sfânt și să lase să cadă orice barieră din inimile lor, piedici interioare dar și exterioare, pentru a permite acestuia să le inunde toată ființa.

 În continuare, participanții au fost încredințați, cu iubire și delicatețe, unor echipe de frați și surori care s-au rugat pentru fiecare dintre ei cu impunerea mâinilor, cerându-i Duhului Sfânt să le dăruiască experiența Rusaliilor personale. După acest moment intens și profund, ne-am reunit pentru a-i aduce slavă lui Dumnezeu în mod comunitar, printr-un moment de rugăciune de laudă pentru lucrarea pe care a realizat-o în fiecare frate și soră. 

Ziua s-a încheiat cu Sfânta Liturghie, la care participanții au fost încurajați să-și trăiască darul credinței și să nu lase să se piardă ceea ce s-a sădit în inimile lor în această zi. La finalul Sfintei Liturghii, pr. Victor Dumitrescu i-a invitat să aducă laudă lui Dumnezeu prin scurte mărturii despre ceea ce au experimentat prin efuziunea Duhului Sfânt. Nu mică ne-a fost uimirea să ascultăm cum aproape toți participanții au dat mărturie. Redăm în următoarele rânduri mărturia a doi dintre ei: 

„Deși cunoșteam cum este să fii aproape de Domnul, m-am îndepărtat pentru o perioadă, dar la momentul efuziunii am simțit cum m-am întors în casa Tatălui”. 

 „Sentimentele de pace, împlinire și liniște pe care le-am primit, nu se pot compara cu nimic. Acum știu că Domnul este alături de mine mereu”.

 Dorim să îi mulțumim lui Dumnezeu pentru lucrarea pe care a început-o în inimile acestor frați și surori!

 Ministerul Național pentru Media, Comunitatea Magnificat 

CITESTE IN CONTINUARE

„Cât despre mine, eu și casa mea îi vom sluji Domnului” Celebrarea Alianței în fraternitățile din România

Duminică, 5 martie, toată Fraternitatea Betleem din Popești-Leordeni s-a întâlnit, în cadrul Oratoriului Sf. Leonardo Murialdo, pentru momentul zilei de efuziune, plin de har, dar și de emoție pentru frații mai mici.   Ziua a început cu rugăciunea de laudă, urmată de învățătură. Sora care a ținut învățătura i-a invitat pe participanți să și-l dorească pe […]

Citeste mai mult