cere rugăciune

Din viața fraternităților, nr.1

Dragi frați și surori, 

Răspundem chemării Domnului de a pune în comun evenimente și activități din viața fraternităților din România, pentru ne bucura în trup și a ne sprijini în rugăciune. De aceea, periodic, vom publica acest buletin de știri numit Din viața fraternităților. Ne dorim să împărtășim vești bune din fiecare fraternitate, precum și intenții de mijlocire pentru slujirile în care suntem implicați. 

Buletinul va fi împărțit în trei rubrici: știri generale (despre întâlnirile comune precum cele de Rusalii sau Alianță, zile comunitare sau de Koinonia), știri din fraternități și intenții de mijlocire. Desigur, orice eventuale schimbări inspirate de Duhul Sfânt vor putea fi observate în numerele următoare. Lectură plăcută!

Știri generale

Rugăciunea de laudă – începând cu ziua de miercuri, 7 septembrie, toate fraternitățile au reluat cu bucurie întâlnirile săptămânale de rugăciune de laudă după o vacanța din luna august. 

Prima întâlnire de Koinonia – este ziua care marchează întâlnirea membrilor comunității: aliați, novici și amici. În fiecare fraternitate, novicii și amicii și-au asumat angajamentele comunitare în fața moderatorului și a întregii fraternități, în cadrul Sfintei Liturghii, încurajați de Cuvântul „Nu voi m-ați ales pe mine ci eu v-am ales pe voi” (Ioan 15,16).  La finalul zilei s-au împărțit slujirile pentru acest an comunitar, astfel încât fiecare s-a simțit provocat de Domnul în a se pune la dispoziția fraților, a comunității și a Bisericii. Fiind în locații diferite, prima zi de Koinonia s-a ținut în zile diferite, în funcție de disponibilitatea fiecărei fraternități. 

Prezentarea Drumului Comunitar – pe data de 8 octombrie, s-a reunit întreaga Comunitate Magnificat, nu numai din țară, dar și din alte colțuri ale lumii. La această întâlnire online la care au participat aliații și amicii, am trăit momente de comuniune ascultând Cuvântul pe care Domnul ni-l propune pentru creșterea personală dar și ca trup comunitar. Totodată, în această zi ni s-a prezentat de către Responsabilii Generali tema drumului din acest an comunitar, intitulată „Ce spune Duhul Sfânt Bisericilor”. 

Ziua comunitară – pe 15/16 octombrie – un timp de comuniune atât pentru toți membrii cât și pentru persoane din exterior invitate să experimenteze această comuniune fraternă. Am participat la rugăciunea de laudă, la frângerea cuvântului și agapa fraternă, totul culminând cu momentul de adorație și celebrarea Sfintei Liturghii. Frângerea cuvântului a avut la bază învățătura primei etape din drumul de formare al aliaților și amicilor intitulată „Comunitatea fără iubire chemată la convertire”. O provocare pentru fiecare aliat de a ne aduce aminte de unde am căzut și să facem faptele noastre dintâi – așa cum Isus cere Bisericii din Efes în Apocalipsa 2, 1-7. Un cuvânt care ne-a amintit că Dumnezeu ne stimează și ne prețuiește pentru ceea ce deja facem pentru El, însă își dojenește părintește copii care, mari fiind, uită să se lase cuceriți de Cel care este sursa a toate. Uniți în Duhul Sfânt ne-am simțit ca frații în toate momentele zilei.

Știri din fraternități

Fraternitatea din Alba Iulia

Seminar de Viață Nouă în Duhul Sfânt – Cu ajutorul Domnului și prin inspirația Duhului Sfânt în 7 octombrie am început un Seminar de ,,Viață Nouă în Duhul Sfânt”, care se va termina în 17 decembrie cu momentul Efuziunii la care vom fi ajutați de frați din Fraternitatea ,,Misericordia”. Acest seminar este expresia carismei de evanghelizare și a dorinței de a vorbi despre Comunitatea Magnificat ca rod al acestei iubiri a lui Dumnezeu  pe care și noi am cunoscut-o.

Curs de laudă – pe 29 octombrie, am ținut un ,,Curs de laudă” deschis tuturor celor care participă miercuri la rugăciunea de laudă carismatică. O zi  minunată în care am trăit comuniune fraternă, bucuria împartășirii și a creșterii în rugăciunea de laudă. Iar Domnul în iubirea Sa nemărginită ne-a binecuvântat cu carisme, eliberări și vindecări spirituale.

Adorație carismatică – În fiecare primă miercuri  din lună,  la rugăciunea de laudă, frații participanți se bucură, avându-l pe Isus în centru, preotul paroh expunând Sfântul Sacrament, iar la final fiecare primește în mod personal binecuvântarea. 

Fraternitatea Shalom din Bacău

Cursul de laudă carismatică – cu harul Domnului,  am organizat în data de 29 octombrie 2022 „Cursul de laudă” pentru discipolii din Pașcani, unde avem un grup de rugăciune în formare. Aceștia  au spus ,,da” chemării Domnului pe un drum de formare spirituală, inițiat prin „Seminarul de viață nouă în Duhul Sfânt” cu un an în urmă, tot în ziua de 29 octombrie. 

Încă de la începutul drumului, frații și surorile din Pașcani au fost plini de entuziasm și cu inima deschisă. Aceste trăiri s-au menținut și la acest curs de laudă, astfel visul lui Dumnezeu a început să prindă contur. Pe parcursul învățăturilor ținute de membrii aliați ai Fraternității Shalom, participanții au intrat în profunzimea sensului pe care îl are rugăciunea de laudă  în viața membrilor Comunității Magnificat. A fost o zi plină de roade  în care Domnul a lucrat așa cum a știut el că are nevoie fiecare discipol. 

Mulțumim lui Dumnezeu pentru toată lucrarea începută  cu discipolii de la Pașcani și ne bucurăm să fim umile instrumente în mâinile sale pentru ca visul său cu fiecare discipol și cu toți împreună  să devină realitate, spre gloria sa.

Liturghia de miercuri La cererea părintelui  Benone Lucaci, paroh  și decan  de Bacău – Centru, animăm Sfânta Liturghie din a doua miercuri a fiecărei  luni.

Fraternitatea Misericordia din București

Adorație carismatică de mijlocire pentru pace în Ucraina – Miercuri, 14 septembrie, la invitația Consiliului Conferințelor Episcopale din Europa de a celebra o zi de rugăciune pentru pace în Ucraina, întărită de inițiativa Arhidiecezei de București de a organiza „O zi de Adorație Euharistică” cu aceeași intenție, ne-am alăturat, oferind Domnului o adorație de mijlocire carismatică. Duhul a suscitat atât rugăciuni de invocare a păcii, cât și rugăciuni de vindecare și proclamarea suveranității lui Cristos peste toți cei implicați voit sau nevoit în acest conflict. 

Adorație carismatică în fiecare final de lună – în ultima miercuri din lună, în capela catedralei Sf. Iosif, îngenunchem în fața Preasfântului Sacrament pentru a-l adora și a-l lăuda pe Domnul în trupul comunitar. 

Curs de vindecare interioară – în weekendul 5-6 noiembrie, ne-am retras la Mănăstirea Sfânta Familie a fraților ioaniți pentru a organiza cursul de vindecare interioară pentru discipolii din fraternitate. Au fost două zile de har în care Duhul Sfânt a făcut lumină în trecutul participanților și a început procesul de vindecare în inimile lor. Mulțumim pentru lucrarea începută și pentru grija pe care o arată acestor frățiori la început de drum. 

Fraternitatea Betleem din Popești Leordeni

Liturghia de Duminică animăm în fiecare duminică seara adorația euharistică de la ora 17.45, urmată de Sfânta Liturghie de la ora 19.00 în cadrul Bisericii Parohiale din Popești-Leordeni. Această liturghie este celebrată de pr. Victor-Emilian Dumitrescu, fiind transmisă online pe paginile de Facebook și YouTube ale parohiei, dar cine dorește poate participa fizic în biserica parohială.

Fraternitatea din Râmnicu Vâlcea 

C.L.U.B – Crestem La Umbra Bisericii – Anul acesta provocarea lansată de Domnul pentru noi este un Minister pentru Copii, la care, urmând principiul sinodalității, frații slujesc împreună cu Surorile de Caritate Ioana Antida și preoții Parohiilor Sf. Rita și Sf. Anton. Acest Minister pentru Copii, reunește copii și tineri din biserică dar și din afara ei, fapt pentru care îi suntem foarte recunoscători Domnului. 

În data de 7 octombrie a avut loc prima întâlnire la Biserica Sf. Rita. Întâlnirile sunt la două săptămâni și cuprind discuții, jocuri, cateheze, ateliere, cântece și fapte bune. Un timp rodnic și de calitate. 

Urmează a treia întâlnire, iar participarea până acum a fost peste așteptări!

Cursul Filip – în zilele de 29-30 octombrie, răspunzând interpelării Domnului, am organizat la Mărăcineni un „Curs Filip”. Obiectivul principal a fost reînsuflețirea vieții fiecărui frate, dar și a întregului trup comunitar. La  Mănăstirea Sf. Eugen, într-o atmosferă fraternă, am avut invitați din Pitești, Sibiu, București și Timișoara, cu care am trăit experiența Iubirii Tatălui, avându-l pe Isus în centru. Am trăit două zile pline de har și bucurie! Suntem recunoscători fraților din Popești și București, care ne-au slujit cu entuziasm și ne-au ajutat să creștem în chemarea noastră de slujitori!

Fii omul din spărtură pentru visul Domnului – intenții de mijlocire

La prima întâlnire online a Ministerului Național pentru Media de la sfârșitul lunii octombrie, Domnul ne-a pus în inimă un cuvânt din profetul Isaia 58,12 „Cei care se vor naște din tine vor reconstrui ruinele din vechime și vor pune temeliile generație după generație; Vei fi numit “reparator de spărturi” și “cel care reface cărările pentru locuit”. Acest cuvânt a suscitat în inima noastră ideea de a publica evenimentele viitoare din fiecare fraternitate, ca toți membrii trupului comunitar să le aibă la inimă și să mijlocească pentru lucrarea lui Dumnezeu din fiecare fraternitate din țară. 

  • 12/13 noiembrie – Koinonia (unele fraternități se vor întâlni sâmbătă, unele duminică)
  • 19 noiembrie – Curs de eliberare – Pașcani (Bacău)
  • 2-4 decembrie – Cursul pentru cupluri căsătorite (echipa de slujire din mai multe fraternități) 
  • 9 decembrie – Repetiții Ministerul Național de Cântece
  • 10-11 decembrie – Întâlnirea de Alianță, Ciofliceni (Snagov) 
  • 17 decembrie – Efuziune, Alba-Iulia 
  • 7/8 ianuarie – Zi comunitară 
  • 14-15 ianuarie – Cursul Filip, București 
  • 14-15 ianuarie – Curs de vindecare interioară, Alba Iulia 
  • 16 ianuarie 2023- Seminarul de Viață Nouă în Duhul Sfânt– Popești-Leordeni  

Ministerul Național pentru Media, Comunitatea Magnificat

CITESTE IN CONTINUARE

„Ridică-te!”

Dragi frați și surori,  Răspundem chemării Domnului de a pune în comun evenimente și activități din viața fraternităților din România, pentru ne bucura în trup și a ne sprijini în rugăciune. De aceea, periodic, vom publica acest buletin de știri numit Din viața fraternităților. Ne dorim să împărtășim vești bune din fiecare fraternitate, precum și […]

Citeste mai mult