cere rugăciune

Curs de pregătire pentru căsătorie

În perioada 13 februarie – 14 mai 2024, în cadrul parohiei ,,Sfânta Fecioară Maria, Regina Sfântului Rozariu” din Popești-Leordeni a avut loc un curs de pregătire pentru căsătorie. 

Acest curs a fost ținut de o echipă mixtă alcătuită dintr-un preot vicar din parohie și cinci membri din Fraternitatea Betleem din Popești-Lerodeni, respectiv două familii căsătorite și o persoană laică consacrată.

Au fost șapte întâlniri care au constat în cateheze, incluzând teme din Teologia trupului, grupuri de împărtășire, mărturii, momente de întrebări și răspunsuri. Întâlnirile au avut loc din două în două săptămâni, abordând pe parcursul acestor întâlniri teme despre iubire, mai exact despre ce înseamnă iubirea autentică, despre cum a fost creat bărbatul și femeia, despre planul lui Dumnezeu cu fiecare dintre noi, dar și despre sexualitate. De asemenea, li s-a explicat logodnicilor în cadrul catehezelor importanța celor zece porunci în familie, a Crezului, dar și a celor șapte Sacramente.

Prin aceste cateheze și învățături, logodnicii au putut înțelege punctul de vedere al Bisericii și în special al lui Dumnezeu cu privire la cum se trăiește cu adevărat într-o căsnicie, despre cât de importantă este abstinența, dar mai ales castitatea chiar și după căsătorie și că există metode naturale care le permit soțiilor să-și cunoască foarte bine trupul și să evite folosirea metodelor contraceptive atât de nocive și mediatizate de societatea în care trăim. 

De asemenea, la aceste întâlniri au fost și două mărturii ale unei familii tinere pentru a-i încuraja pe logodnici și pentru a le explica că deși nu toate sunt mereu ,,roz” într-o căsnicie, dacă există iubire, înțelegere, comunicare, sprijin reciproc și încredere deplină în Dumnezeu și în planul Lui, nimic nu le va putea distruge căsnicia. 

La final, li s-au prezentat logodnicilor câteva trucuri pentru o căsnicie sănătoasă, mai exact să ,,nu înceteze să-și dea întâlniri” odată ce vor fi căsătoriți. Din contră, să continue să o facă cu aceeași bucurie și iubire ca atunci când erau prieteni și logodnici, să ,,nu fugă de luptă” și la prima neînțelegere să-și facă fiecare bagajele, să continue ,,să danseze” cu aceeași înflăcărare cum au facut-o și la dansul mirilor și nu numai. 

A fost o experiență frumoasă și îi mulțumim Domnului pentru că a făcut posibil ca acest curs să aibă loc, permițând logodnicilor și viitorilor miri să afle câteva lucruri care să-i ajute să pășească cu dreptul în viața de familie. 

Ministerul Național pentru Media, Comunitatea Magnificat 

CITESTE IN CONTINUARE

Întâlnire de Koinonia a celor două fraternități din București și Popești-Leordeni

În perioada 13 februarie – 14 mai 2024, în cadrul parohiei ,,Sfânta Fecioară Maria, Regina Sfântului Rozariu” din Popești-Leordeni a avut loc un curs de pregătire pentru căsătorie.  Acest curs a fost ținut de o echipă mixtă alcătuită dintr-un preot vicar din parohie și cinci membri din Fraternitatea Betleem din Popești-Lerodeni, respectiv două familii căsătorite […]

Citeste mai mult