cere rugăciune

„Acesta e timpul, acesta e locul” – Celebrarea Alianței de fraternitățile din România, Ciofliceni, 11 decembrie 2021

La 8 decembrie, în sărbătoarea Neprihănitei Zămisliri, Comunitatea Magnificat își sărbătorește în fiecare an ziua de naștere. În acest ambient aniversar, și în acest an fraternitățile din România s-au întâlnit cu bucurie sâmbătă 11 decembrie pentru a-și reînnoi angajamentul de Alianţă cu Domnul. 

Mănăstirea carmelitană de la Ciofliceni a fost din nou gazda noastră primitoare pentru această sărbătoare. Dintre participanți, unii au avut un „statut” aparte, întrucât au făcut primul lor angajament de Alianța. Totodată, ne-am bucurat împreună cu o soră aliată din fraternitatea din București care a făcut acum pentru prima dată promisiunea publică temporară de castitate. 

Primul moment al întâlnirii a fost rugăciunea de laudă, în cadrul căreia Domnul ne-a invitat mai întâi la iertare. Să-i iertăm pe ceilalți, să ne iertăm pe noi înșine și chiar și pe El. Aceasta dat naștere unui moment de vindecare și ne-a încurajat să rămânem ancorați în șoapta Duhului. 

După amiază, părintele Victor Dumitrescu, consilierul spiritual al Comunității, a ținut o învățătură cu rolul de a ne pregăti pentru momentul solemn al reînnoirii Alianței. Tema ei principală a fost chemarea la a sta față-n față, în intimitate cu Dumnezeu. Ne este dor de Dumnezeu? Îi simțim lipsa? Acel “I miss you” spus nu în nevoie, ci din simpla dorință de a-i fi aproape, de a-i deveni intimi. Pornind de aici, privirea ne-a fost îndreptată către relaționarea cu frații, care necesită aceleași dinamici de construire a iubirii. 

Cel mai bun mod de a de a sta față-n față cu Dumnezeu este adorația. De aceea, după învățătură ne-am strâns în jurul Preasfântului Sacrament pentru a ne lăsa umpluți de iubirea lui Isus. Domnul ne-a cerut în mod profetic să ne amintim de momentul primei efuziuni și astfel să ne întoarcem în „Galileea” noastră – momentul și locul întâlnirii noastre cu Dumnezeu. Și cum el ne vine mereu în întâmpinare, pentru a răspunde temerilor și îndoielilor noastre ne-a vorbit printr-un cuvânt profetic: “Te duc Eu în Galileea. Vino după mine!” Nu a fost prima oară când Domnul ne-a spus că este El cel care încheie Alianța cu noi și rămâne fidel în pofida infidelității noastre. 

Întregul program al zilei a culminat cu Sfânta Liturghie, în cadrul căreia a avut loc ceremonia emoționantă de reînnoire a Alianței de către membrii Comunității din România dar și promisiunea publică temporară de castitate făcută de o aliată din Fraternitatea „Misericordia” din București. Cei 7 frați și surori din fraternitățile din Alba-Iulia, București și Bacău care au făcut pentru prima dată promisiunea de Alianță au fost prezentați întregii Comunități, au îmbrăcat alba ca semn al adeziunii la stilul de viață al comunității și au semnat în cartea Alianței. Bucuria momentului i-a atins pe toți participanții. Într-un mod special au fost atinși cei veniți pentru prima dată la această experiență, printre care câțiva preoți diecezani. Unul dintre participanți ne-a mărturisit că „a fost ca și cum ne-am întors la începuturile creștinismului”. 

Ziua Alianței s-a încheiat în jurul unei mese festive. 
Entuziasmul întâlnirii ne-a însoțit spre casă purtând în inimi o promisiune a Domnului:

„În zilele acelea, se vor întări zece oameni dintre toate limbile neamurilor și se vor prinde de poala hainei unui iudeu, zicând: «Vrem să mergem împreună cu voi, căci am auzit că Dumnezeu este cu voi!»”. (Zah 8,23).

CITESTE IN CONTINUARE

A XVI-a Întrunire Generală a Comunității Magnificat, Montesilvano, Italia, 2016

La 8 decembrie, în sărbătoarea Neprihănitei Zămisliri, Comunitatea Magnificat își sărbătorește în fiecare an ziua de naștere. În acest ambient aniversar, și în acest an fraternitățile din România s-au întâlnit cu bucurie sâmbătă 11 decembrie pentru a-și reînnoi angajamentul de Alianţă cu Domnul.  Mănăstirea carmelitană de la Ciofliceni a fost din nou gazda noastră primitoare […]

Citeste mai mult