cere rugăciune

A XI-a Întâlnire Națională a Comunității Magnificat

În week-end-ul 8-9 iunie 2019, la Mănăstirea Părinților Carmelitani Desculți din Ciofliceni, a avut loc cea de-a XI-a Întâlnire Națională a Comunității Magnificat, cu tema „Să-i redăm Domnului puterea!”, plecând de la cuvântul din profetul Osea 14,2: „Întoarce-te, Israele, la Domnul Dumnezeul tău”.

La întâlnire au participat peste 200 de persoane, membri ai Comunității și frați și surori care urmează un drum formativ în comunitate, din fraternitățile din București, Bacău, Râmnicu-Vâlcea, Popești-Leordeni și Alba Iulia. Programul fiecărei zile a inclus momente de rugăciune de laudă carismatică, învățături tematice urmate de momente profunde de adorație euharistică și Sfânta Liturghie, iar în ultima zi, mărturii din viața fraternităților.

În ajunul Rusaliilor, ne-am bucurat să îi avem în mijlocul nostru pe Preasfințitul Cornel Damian – Episcop auxiliar de București, pe pr. Gabriel-Daniel Popa – secretar arhidiecezan al Arhiepiscopiei Romano-Catolice de București, pe părintele Leonard Farcaș – vicar al parohiei Sfinții Apostoli Petru și Paul din Bacău, și pe pr. Emil Diac – paroh al Bisericii Sfânta Fecioară Maria, Regina Sfântului Rozariu din Popești-Leordeni, care, alături de pr. Victor-Emilian Dumitrescu – consilier spiritual general al Comunității Magnificat, au concelebrat Sfânta Liturghie. În cadrul acesteia, sora noastră Maria Toth din fraternitatea din Alba Iulia a făcut prima consacrare temporară în fața întregii comunități, asumându-și promisiunea de castitate pentru o perioadă de trei ani, iar sora noastră Constantina Udrea, din fraternitatea „Betleem” din Popești-Leordeni și-a reînnoit această promisiune tot pe trei ani.

Cele trei învățături ale Întâlnirii Naționale au fost ținute de doi dintre responsabilii generali ai Comunității Magnificat, Giuseppe Piegai și Stefano Ragnaci, veniți din Italia. Acestea au fost centrate pe întâlnirea personală cu Domnul (cf. Lc 19,1-10), moment esențial al recunoașterii naturii umane rănite de păcat și a puterii sfințitoare a lui Dumnezeu, singurul care poate să genereze în om viața Duhului, astfel încât Trupul lui Cristos să fie cât mai complet, să aducă roade în fiecare lună (cf. Ap 12,1), mai ales când Domnul le așteaptă în orice anotimp, așa cum le-a cerut de la smochinul neroditor (cf. Mc 11,13). La finalul parcursului catehetic, în sintonie cu motto-ul recentei vizite în România a Papei Francisc, s-a accentuat faptul că Dumnezeu Tatăl ne cheamă să fim frați împreună cu celălalt, să fim deschiși la a face trecerea de la „frați-slujitori” la „frați-prieteni”, conștienți fiind că prima carismă a unei comunități este să fie comunitate, să stea împreună. Comunitate înseamnă să ne iubim!

Unul dintre momentele mult așteptate a fost veghea de Rusalii, în fața lui Isus din Preasfântul Sacrament, când, împreună, într-un singur cuget și uniți cu întreaga Biserică în prezența Mamei Fecioare Maria, toți cei prezenți l-am invocat pe Duhul Sfânt să coboare asupra fiecăruia, asupra familiilor, a României și asupra lumii întregi, ca la primele Rusalii, momentul nașterii Bisericii. Iar Duhul Sfânt a copleșit realmente pe toți cei prezenți cu focul său, cu bucuria și curajul de a trăi intimitatea cu Cristos și de a deveni trimișii Tatălui. Acum putem spune că am trăit o adevărată efuziune a Duhului timp de două zile! „Vino, Duhule Sfânt, pătrunde inimile credincioșilor tăi și aprinde în ele focul iubirii tale!”

CITESTE IN CONTINUARE

Dacă aș putea să-i țin Papei Francisc umbrela...

În week-end-ul 8-9 iunie 2019, la Mănăstirea Părinților Carmelitani Desculți din Ciofliceni, a avut loc cea de-a XI-a Întâlnire Națională a Comunității Magnificat, cu tema „Să-i redăm Domnului puterea!”, plecând de la cuvântul din profetul Osea 14,2: „Întoarce-te, Israele, la Domnul Dumnezeul tău”. La întâlnire au participat peste 200 de persoane, membri ai Comunității și […]

Citeste mai mult