cere rugăciune

Zi comunitară în fraternitatea din București – „Domnul nu atinge, Domnul dă strike!”

Duminică, 20 octombrie 2019, fraternitatea Misericordia din Bucuresti a organizat o zi comunitară pentru a sarbători încheierea primei etape din acest an comunitar, dar și pentru prima întâlnire a celei de-a doua etape. Așadar, cu dorința în inimi de a ne revedea frații, de a ne bucura de „acadelele surpriză” ale Domnului și de a-l lăuda împreună, ne-am îndreptat pașii spre Mănăstirea Sfânta Familie a fraților Ioaniți.

Ziua a început, ca de obicei, cu rugăciunea de laudă carismatică. Un prim semn vizibil al prezenței Domnului în mijlocul nostru a fost coerența rugăciunii, „firul”, care ne-a deschis sufletele spre un aspect foarte important: acceptarea de sine. „Sunteți mai frumoși decât crinii câmpului în plină floare” ne-a spus Domnul în timpul rugăciunii. Cum altfel să înveți să te iubești pe tine însuți, dacă nu acceptând modul în care Creatorul tău te vede? El, cel care arde de iubire pentru tine? El, cel care ar da popoare pentru tine?

După rugăciune a urmat învățătura etapei deschisă tuturor, care a mers pe aceeași linie. Duhul Sfânt ne-a provocat la a privi în interiorul nostru cu sinceritate pentru o apreciere de sine corectă. Ne-a îndemnat să dăm la o parte masca orgoliului și solzii deznădejdii și să ne folosim cu autoritate de armele pe care Domnul deja le-a pus în noi: puterea, victoria și slava numelui său. Așadar, iată-ne o armată! Suntem mai puternici când suntem împreună în numele Domnului, și nu doar când ne întâlnim la biserică, ci oriunde ne-am afla. Lecturile ascultate în timpul liturghiei duminicale care fost celebrată imediat după învățătură ne-au proclamat același lucru. „Sentire cum ecclesia”.

Momentul următor al zilei a fost adorația euharistică în timpul căreia Domnului a creat o profundă dinamică de vindecare interioară, ca o punere în operă a învățăturii. Faptul că în timpul adorației Domnul ne-a invitat la iertare, ne-a impulsionat apoi, în timpul prânzului, la o mai mare deschidere către frați, bucurându-ne de prezența fiecăruia, precum și de bucatele aduse de ceilalți.

Duminică după prânz, atunci când pentru mulți cel mai natural lucru pare somnul, odihna, după un frumos cântec de animație care ne-a „trezit”, am ascultat mărturiile fraților despre faptele minunate pe care Domnul le-a făcut în viața lor pe parcursul acestei primei etape a drumului nostru comunitar. Mărturiile ne-au convins că El dă atenție nu doar dorințelor noastre „mari”, ci chiar și dorințelor noastre mici, umane, cum ar fi „mașina potrivită”, „un loc de parcare” sau „o pereche de pantofi Rieker”, tot astfel cum intervine și în alegerile noastre de viață, de exemplu atunci când ne scoate în cale „profesorul coordonator de care aveam nevoie pentru licență”.

  Ziua comunitară s-a terminat într-o notă hazlie, cu două mici momente artistice. Și chiar dacă cei prezenți au fost numeroși și diferiți, printr-o singură întâlnire Domnul „i-a lovit” pe toți ca un jucător de bowling profesionist, după cum l-a descris o soră. Domnul nu atinge doar o singură persoană, Domnul „dă strike”!

 Au consemnat: Andreea Blăjuț, Francisca Molnar

CITESTE IN CONTINUARE

A X-a Întâlnire Națională a Comunității Magnificat – moment aniversar

Duminică, 20 octombrie 2019, fraternitatea Misericordia din Bucuresti a organizat o zi comunitară pentru a sarbători încheierea primei etape din acest an comunitar, dar și pentru prima întâlnire a celei de-a doua etape. Așadar, cu dorința în inimi de a ne revedea frații, de a ne bucura de „acadelele surpriză” ale Domnului și de a-l […]

Citeste mai mult