cere rugăciune

Deschiderea Anului Comunitar 2019-2020 în Fraternitatea „Betleem” din Popești-Leordeni – Domnul a pornit de pe loc cu „a treia”

În 15 septembrie 2019 s-a deschis Anul Comunitar 2019-2020 în Fraternitatea „Betleem” din Popești-Leordeni cu o zi de Koinonia, care a avut loc la Oratoriul Murialdo din Popești.

După perioada de vară în care aproape orice activitate comunitară și slujire s-a întrerupt, frații și surorile din Fraternitate s-au întâlnit cu o mare dorință și fervoare de a reîncepe drumul comunitar. A fost o zi intensă, nu doar pentru că s-a simțit căldura fraternă și nerăbdarea fraților de a se revedea, dar și pentru că Domnul ne-a luat pe neașteptate cu niște surprize extraordinare, care au provocat o explozie de bucurie până la lacrimi în inimile fraților și surorilor adunați. Mai exact, Domnul ne-a surprins prin încrederea pe care ne-a arătat-o, provocându-ne la diferite inițiative de evanghelizare:

  • Seminar de viață nouă în Duhul Sfânt pentru adulți
  • Seminar de viață nouă în Duhul Sfânt pentru adolescenți (ca pregătire pentru Sacramentul Mirului)
  • Adorație carismatică euharistică duminicală în biserica parohială din Popești

Dar toate acestea s-au întâmplat după o rugăciune de mijlocire neîncetată timp de vreo 6 luni de zile. Aceste solicitări pentru evanghelizare, care unele au venit și prin intermediul părintelui paroh, Diac Emil, au fost pentru noi răspunsul evident al lui Dumnezeu la rugăciunile fraților și surorilor din fraternitate! Ne-au uimit atât de mult și ne-am simțit așa de asaltați, încât eram pe punctul de a-i spune Domnului: „Doamne, oprește-te! E destul!”. Am simțit efectiv că în acest an comunitar Domnul a pornit de pe loc cu „a treia”, că se grăbește să ajungă la cât mai mulți oameni și să se nască în cât mai multe suflete. Domnul invită în acest an întreaga Comunitate Mgnificat la o evanghelizare în puterea Duhului Sfânt, iar noi chiar simțim urgența Domnului de a evangheliza pe mai multe planuri pentru o reînnoire spirituală!

Prin urmare, la ziua de Koinonia din 15 septembrie, Domnul a reaprins focul în inimile fraților și surorilor, care mai apoi s-au implicat fiecare unde și cum a putut în aceste proiecte de evanghelizare. Apoi, în cadrul programului de la Koinonia am trăit alte momente frumoase și emoționante: rugăciunea de laudă, unde Domnul ne-a încurajat că e cu noi și să nu ne temem; apoi momentul în care am depănat amintiri printr-o împărtășire liberă și deschisă despre cum a lucrat Domnul în Fraternitate încă de la începuturi, moment care a creat așa un climat de fraternitate și apropiere, încât nimeni nu voia să se ridice, tuturor le era foame, dar nu voiau să meargă la prânz, deși se făcuse ora 14.00. Era prea frumos și plăcut „ca frații să stea împreună” pentru a rupe climatul cu pauza de prânz!

După amiază a fost un alt moment emoționant, când în cadrul Sf. Liturghii novicii de anul III și-au asumat Angajamentele în fața Fraternității. Ziua s-a încheiat cu o mare bucurie și entuziasm pe chipurile tuturor celor adunați.

Imediat după această zi minunată, s-a început deja Seminarul de viață nouă în Duhul Sfânt pentru adulți, care se desfășoară în perioada septembrie-noiembrie.

Pe 6 octombrie a avut loc prima zi comunitară din acest an, unde Domnul ne-a pregătit o altă serie de surprize extraordinare: pe lângă obișnuita rugăciune de laudă carismatică și învățătură – unde Domnul ne-a vorbit mult, despre evanghelizare și implicare, printr-un cuvânt cheie „Dați-le voi să mănânce!”, care a însoțit Comunitatea Magnificat încă de la începuturile ei -, au fost și momente de mărturie personală, dar și o mărturie emoționantă a unui cuplu proaspăt căsătorit, care abia se întorsese din „luna de miere”, și care a fost felicitat de întreaga Fraternitate. După amiază am avut marea surpriză a zilei printr-un moment artistic, unde o fetiță extrem de talentată de doar 12 ani, care a venit cu familia ei tocmai din Târgoviște ca invitați, ne-a delectat prin niște piese cântate cu vocea în latină („Ave Maria”, de Schubert) și vreo 2 piese în engleză, dar și o piesă la vioară. Iar la final când ne-am așezat pentru o fotografie de grup, am avut frumoasa surpriză să intre în sală părintele paroh exact în momentul când eram toți cu zâmbetele pe chipuri pentru poză și bineînțeles că ni s-a alăturat la poză cu bucurie. A fost cu adevărat o zi plină de har și surprize ale Domnului, pentru care frații au fost atât de recunoscători Domnului, încât i-au mulțumit chiar și în următoarea zi de miercuri la rugăciunea de laudă.

Un alt proiect de evanghelizare prin Adorația carismatică euharistică duminicală în biserica parohială din Popești-Leordeni s-a deschis tot duminică pe 6 octombrie, unde întreaga fraternitate a adus mulțumiri și recunoștință lui Isus expus în Preasfântul Sacrament pentru toate faptele minunate pe care le face continuu în viețile noastre, în Fraternitatea și în parohia noastră, dar și în tot orașul Popești-Leordeni! Această oră de adorație carismatică continuă în fiecare duminică între orele 18.00 și 19.00, iar roadele au început să se vadă imediat. Dacă la început în prima duminică nu se știa de această adorație și era prezentă doar Fraternitatea, din următoarea duminică Isus a început să atragă tot mai multe suflete la această oră de adorație, pe care le atinge cu iubirea sa delicată și dulce! Sunt persoane care imediat după această oră de adorație au afirmat: „Această oră de adorație a fost pentru mine, m-a uns la suflet!”, „Ce frumoasă a fost această oră de adorație!” și rămân neclintiți în bancă, așteptând parcă să se continue în ei „ceva”. Da, este iubirea tainică a lui Isus care îi atinge și lucrează în inimile lor pentru a-i reînnoi!

Un alt proiect de evanghelizare pe care Fraternitatea l-a început în 12 octombrie este Seminarul de viață nouă în Duhul Sfânt pentru circa 40 de adolescenți și care este primul Seminar de acest fel în România. Sperăm să nu fie doar primul, ci să continue și pentru următoarele generații de adolescenți, care se vor pregăti în viitor pentru primirea Sacramentului Mirului. La acest seminar, adolescenții au simțit încă de la prima întâlnire că este „altceva”, este ceva diferit de ceea ce au mai făcut, de ceea ce își imaginau și credeau ei. Au fost atinși încă de la introducere și au plecat acasă foarte încântați! Apoi, Duhul Sfânt a continuat să acționeze în ei și au fost atinși până la lacrimi de iubirea lui Dumnezeu-Tatăl, apoi au conștientizat că păcatul distruge tot în viața omului și au avut curajul să ia chiar decizii radicale de a schimba ceva în viața lor. De exemplu, într-un grup de împărtășire nici un adolescent nu mergea în fiecare duminică la biserică, ci mai rar, și cu toții au decis că se duc acasă la părinți să le spună că vor să meargă de acum înainte în fiecare duminică la biserică, pentru că au înțeles că e pentru binele lor, ca să-și hrănească sufletul cu Trupul și Sângele lui Isus, și nu pentru că trebuie să respecte o poruncă. Astfel de roade imediate, nu pot decât să umple de bucurie și entuziasm inima celor 9 animatori, care cu mare generozitate au spus „DA” Domnului pentru a-l sluji în acești adolescenți. Și cu siguranță, Domnul își va continua de-a lungul seminarului lucrarea începută în acești copii minunați!

O ultimă provocare din partea Domnului în acest an comunitar este implicarea Fraternității noastre în pregătirea logodnicilor pentru căsătorie, care va trebui să înceapă în lunile ce urmează. Deocamdată stăm în rugăciune și în ascultarea Duhului pentru a înțelege mai bine ce vrea și cum vrea Domnul să ne implicăm și în acest sector privind viitoarele familii, care au atâta nevoie de o profundă reînnoire spirituală pentru a întemeia familii sănătoase, bazate pe o relație autentică cu Dumnezeu.

În final, vrem să îi aducem recunoștință lui Dumnezeu pentru toate faptele minunate pe care le-a făcut deja în aceste două luni de zile, de când am început anul comunitar, dar și pentru tot ceea ce va face de-a lungul anului. Este evident că Domnul vrea ceva mai mult, vrea o reînnoire spirituală în copii, tineri, adulți, familii etc., iar frații și surorile din Fraternitate s-au pus la dispoziția Lui, ca El să îi folosească cum și unde știe El mai bine!

Lui să-i fie gloria, cinstea și mărirea acum și de-a pururi! Amin! Aleluia!

A consemnat: un responsabil al Fraternității

CITESTE IN CONTINUARE

Papa Francisc enumeră așteptările de la CHARIS

În 15 septembrie 2019 s-a deschis Anul Comunitar 2019-2020 în Fraternitatea „Betleem” din Popești-Leordeni cu o zi de Koinonia, care a avut loc la Oratoriul Murialdo din Popești. După perioada de vară în care aproape orice activitate comunitară și slujire s-a întrerupt, frații și surorile din Fraternitate s-au întâlnit cu o mare dorință și fervoare […]

Citeste mai mult